Preporuke

Sara Milisavljević

Preporuka-1

„Kako bih savladala engleski jezik, sa ciljem da upišem studije u Trstu gde se studira na ovom jeziku, počela sam da idem na individualne časove engleskog jezika, mada sam bila uverena da neću propričati za tih 5 meseci koliko je ostalo. Prvi čas sam nekako progovorila, a profesorka Marija me je pohvalila rekavši da govorim engleski mnogo bolje nego što mislim da govorim. Časove smo imale skoro svaki dan, oni su prolazili brzo i bilo mi je neverovatno zanimljivo. Nikad nisam gledala na odlaženje na časove kao na obavezu. Kako je vreme prolazilo mogla sam da primetim koliko sam napredovala i bila sam zaista srećna i pozitivna da ću ipak moći da upišem fakultet u Trstu i studiram na engleskom. Oduševilo me je što se ona toliko trudila da nađe adekvatan  materijal i da mi objasni i neke pojmove iz ekonomije koje ja nisam shvatala. Spremala me je za taj momenat prelaska sa učenja na srpskom za učenje na engleskom, davala mi je savete koji su mi dosta značili kasnije. Prijemni sam položila  na engleskom jeziku, ali i posle prijemnog imali smo obavezan ispit engleskog koji je bio neophodan za polaganje ostalih ispita, a u prvom semestru imali smo predmet “Business English”.

Svakodnevni rad sa dragom Marijom mi je toliko pomogao da sam iz prve prošla sve te prepreke. Mislim da je bitno imati profesora koji moze da ti bude i prijatelj, na taj način teme za konverzaciju nisu usiljene, a učenje protiče sa lakoćom. Profesorka Marija je upravo to i bila, zauvek ću joj biti zahvalna.”

Sara Milisavljević,  student ekonomije

About the author

Teacher

Ja sam Marija Huber, profesor engleskog jezika i književnosti, NLP Business Practitioner i sertifikovani Montesori vaspitač.

Add Comment

Click here to post a comment

Najnovije na blogu

Najnoviji komentari